ZOMDir > BlogNL

dinsdag 11 november 2014

Finetuning

Als je een website hebt, dan ben je eigenlijk nooit klaar. Sinds enige tijd is er weer een controle tool annex suggestie tool bijgekomen, namelijk Pagespeed Insights. Beter gezegd, dat tool was er al, maar deze controleert nu ook de mobiele gebruiksvriendelijkheid. Echt nieuw is dat het nu ook overgenomen is in Google's Webmaster Tools.

Klikafstand te klein

Nu had ik in mijn ogen een mooie responsive website gemaakt met ZOMDir.com, maar wat zei Pagespeed Insights... "de afstand tussen de verschillende klikbare items is te klein". Tot afgelopen donderdag dacht ik steeds "Het zal wel. Het ziet er goed uit en ik kan er prima mee werken". Die bewuste donderdag zag ik hoe anderen worstelden met mijn site op een iPhone. Vaak werd onbedoeld het verkeerde linkje aangeklikt. Hmmm, Google had misschien toch wel gelijk met zijn Pagespeed Insights.

Buttons in plaats van links

Na wat spelen met JSFiddle zijn een hoop kleine priegelige linkjes nu ineens mooie klikbare knoppen. En dat door alleen maar mijn CSS aan te passen. De score voor mobiele bruikbaarheid in Pagespeed Insights is nu 100%. Wat wil een mens nog meer?

One more thing ...

Nou, Pagespeed Insight mekkert nog over blocking CSS. Tja, om performance redenen had ik laatst alle CSS code samengevoegd, dat scheelt namelijk weer een request. Misschien moet ik dat dan toch maar weer deels ongedaan maken, opdat alle CSS code benodigd voor een handheld in een apart bestand staat. Eerst maar eens grondig bestuderen wat ik moet doen.

Of ik er dan ben?

FOUT

Nou, voor het "geeltje" laad ik aparte lettertypes hetgeen mogelijk bij sommige browser leidt tot een FOUT oftewel een "Flash Of Unstyled Text". Was ik net zo blij met mijn geeltje (sommige mensen dachten zelfs dat het een afbeelding was) moet ik het misschien weer gaan aanpassen. Daar heb ik op dit moment eigenlijk helemaal geen behoefte aan. Voor mezelf had ik namelijk gezegd dat het zo wel eventjes goed was.

Hoe lang ik dat kan volhouden blijft natuurlijk de vraag. Ik vrees dat ik binnenkort toch maar weer wat ga tweaken ...

Met voorlopig geoptimaliseerde groet,
Hans

--
ZOMDir.com is een startpagina en een Wiki
Ook jij voegt in 10 seconden een link toe


Voor meer informatie, ga naar Slideshare