ZOMDir > BlogNL

dinsdag 4 maart 2014

Ra, ra wie ben ik?


Tijdens een voorstelrondje behorende bij een training zei ik ooit: "Mijn naam is Hans, en ik ben Hans". Ik heb het namelijk nooit zo op dergelijke voorstel rondjes. Wat kan je in een paar minuten zeggen opdat men een goed beeld van je krijgt? Iets als?
 • Ik ben geboren in 1965;
 • Ik woon al geruime tijd samen en heb twee kinderen;
 • Ik heb Informatica gestudeerd aan de TU Delft;
 • Ik werk al jaren in de automatisering;
 • Ik werk ook al jaren 4 dagen in de week;
 • Ik volleybal en loop wel eens hard.
Heb je na dergelijke statements een goed beeld van me? Ik vraag het me af.

Wellicht wordt het interessanter als ik inzoom op de redenen waarom ik ZOMDir.com gemaakt heb. Om dat te vertellen moet ik beginnen bij de Helenahoeve

De Helenahoeve is een boerderijcamping van mijn schoonzus. Op haar verzoek heb ik, inmiddels ook al jaren geleden, een website voor haar gemaakt. De uitdaging zat hem er in om de site zo te maken dat deze zo gebruikersvriendelijk mogelijk is, en dat deze werkt op elke device. De Helenahoeve heeft hier zelfs een eervolle vermelding voor gekregen tijdens de uitreiking van de Usability Award 2010.
Al snel was duidelijk dat naast een inhoudelijk en technisch goede website het erg belangrijk was (is), om zo veel mogelijk backlinks te krijgen. Ik prijsde me gelukkig dat er heel veel Nederlandse startpagina's zijn. Echter het verkrijgen van een linkje viel niet mee. Veel van deze startpagina's zijn tenenkrommend slecht. Het wisselt natuurlijk per startpagina, maar één van de onderstaande punten is meestal wel van toepassing: 


 • Er zijn erg weinig links;
 • Er zijn relatief veel niet werkende ("broken") links;
 • Je moet betalen om een link geplaatst te krijgen;
 • Je moet verplicht aan linkruil doen om een link geplaatst te krijgen;
 • Het formulier om een link aan te vragen werkt niet;
 • Je moet heel veel onzinnige informatie opgeven bij het aanvragen van een link;
 • Het duurt een eeuwigheid voor je aanvraag in behandeling wordt genomen;
 • Er wordt helemaal niet gereageerd op je aanvraag.

Hierdoor ontstond het idee, om zelf de ideale startpagina te maken. Een startpagina die bovenstaande nadelen niet zou moeten kennen.

Door een combinatie te maken van een startpagina én een wiki zouden alle bovengenoemde problemen als sneeuw voor de zon moeten verdwijnen.


Middels deze blog wil ik mijn ervaringen met betrekking tot het internet en het ontwikkelen van ZOMDir.com delen.

Mocht je nog steeds meer over me willen weten, dan kan je natuurlijk me op het internet opzoeken. Wellicht vind je dan één van de volgende links: • About (Engelstalige pagina)
 • LinkedIn (om mijn professionele netwerk bij te houden)
 • Twitter hagraa (gebruik ik spaarzaam)
 • Twitter zomdir (om te tweeten over ZOMDir)
 • Twitter webhel (gebruik ik eigenlijk niet meer)
 • Blog webhel (gebruik ik ook niet meer actief)
 • Scouting (ik heb als vrijwilliger in het bestuur van de Franciscusgroep Leiden gezeten)

Wil je contact met me opnemen, dan kan dat het beste via Twitter (@hagraa of @zomdir) of via de mail (h.n.vandergraaf@gmail.com of zomdir@gmail.com). 

--
ZOMDir.com is een startpagina en een Wiki
Ook jij voegt in 10 seconden een link toe
Voor meer informatie, ga naar Slideshare