ZOMDir > BlogNL

maandag 19 mei 2014

Waarom het niet erg is om links kwijt te raken

Vraagje: 
"Hoi Hans, het aantal links op ZOMDir neemt volgens mij af, dat wil je toch niet? Hoe kan dat en wat doe je er aan?"
Tja, dat is een goede vraag. Met ZOMDir wilde ik de beste startpagina ter wereld maken. De naam ZOMDir is niet voor niets afgeleid van re-inventing DMOZ

Na de start van ZOMDir op 5 juni 2013 lag de focus op het toevoegen van links. Ook al is het toevoegen van links extreem eenvoudig, het kost toch tijd. Toen de "bodem" van meer dan 10.000 links gelegd was werd het tijd om er meer mensen bij te betrekken. 


Het werd dus tijd om te gaan bloggen en twitteren om aandacht te geven aan ZOMDir.com in plaats van zelf links toe te voegen. 


Om terug te komen op de vraag. Sinds ik ben gaan bloggen en twitteren hebben ik en mijn grootste fan geen links meer toegevoegd. Ten gevolge van deze blog en mijn tweets is er helaas ook nog geen enkele link toegevoegd :-( 


Het aantal nieuw toegevoegde links, de laatste tijd, is dus nagenoeg nul.


Gedurende die tijd heeft op de achtergrond de ingebouwde "verwijder niet werkende links" procedure gewoon doorgewerkt waardoor eerder-toegevoegde-maar-nu-niet-meer-werkende links automatisch zijn verwijderd.


1 april 2014 was de directorie 300 dagen oud. Er waren die dag 12.368 links. Vandaag de dag zijn dat er 12.217. Sindsdien zijn er dus minimaal 151 van de 12.368 links verdwenen, oftewel 1,2%. 

Je moet er wat voor over hebben, maar het verwijderen van niet meer werkende links verhoogt de kwaliteit van ZOMDir.com. Ik vind het dan ook erg prettig om deze links kwijt te raken.


Succes maar weer,

Hans

--
ZOMDir.com is een startpagina en een Wiki
Ook jij voegt in 10 seconden een link toe
Voor meer informatie, ga naar Slideshare

Geen opmerkingen:

Een reactie posten